Suché vlasy II. Ako ich zachrániť?

Suché vlasy 2. Ako ich zachrániť?minulom článku ste sa dozvedeli, čo je príčinou Vašich suchých vlasov. Že ste sa snažili jesť viac rýb, umývať si vlasy menej často a nežehliť ich, no výsledok sa zatiaľ nedostavil? Je čas zakročiť ráznejšie!

SOS suché vlasy!

Ak jednoduché spôsoby na ozdravenie suchých vlasov nezaberajú, musíte toho urobiť viac. Je načase siahnuť po liečivých bylinkách, vyskúšať zopár „babských“ domácich receptov, zmeniť kozmetiku… jednoducho urobiť pre vlasy maximum. Začnite takto:

  1. Vymeňte svoj starý hrebeň za taký, ktorý je vyrobený z prírodných materiálov. Najvhodnejšia bude drevená kefa s jemnými štetinami.
  2. Dajte si vlasy pravidelne podstrihnúť u kaderníka. Aj napriek tomu, že si ich chcete nechať dlhé. Najvhodnejší interval je raz za dva – tri mesiace. Suché vlasy tiež budú vyzerať lepšie, ak si ich necháte ostrihať postupne.
  3. Ak si radi zaplávate v bazéne, určite nezabúdajte na kúpaciu čapicu! Chráni vlasy pred chlórom. V lete na pláži zas nezabúdajte na šatku alebo klobúk.
  4. Na farbenie vlasov začnite používať prírodné farbivohennu.
  5. Ak sú Vaše vlasy neposlušné a potrebujete ich upravovať, vynechajte laky a gély. Omnoho lepšie na styling poslúžia rastlinné oleje, napríklad arganový olej.
  6. Vlasy nefénujte, nežehlite, nekulmujte!
  7. Pravidelne používajte kondicionér. Ešte lepšie urobíte, ak ho nahradíte prírodným rastlinným olejom. Ideálny bude olivový alebo arganový olej.
  8. Po umytí si vlasy nečešte! Vyčkajte, kým uschnú. Ak sú Vaše vlasy príliš zamotané, pomôže takisto trochu arganového oleja. Vlasy si môžete jemne prečesať prstami.
  9. Zmeňte kozmetiku! Ideálne bude vymeniť klasické šampóny za prírodné a bio šampóny, ktoré vlasom neškodia.
  10. Siahnite po babských kúrach a receptoch na suché vlasy. Pomôžu Vám bylinky a oleje.

Byliny a oleje vhodné na suché vlasy

Vyskúšali ste niektoré z rád v tomto článku na vaše suché vlasy? Aký bol výsledok?

Pozrieť výsledky

Loading ... Loading ...

Možno máte liek na suché vlasy priamo vo svojej kuchyni a ani o tom netušíte. Ktoré bylinky, extrakty a oleje sú teda najvhodnejšie na regeneráciu suchých vlasov?

Byliny: žihľava, petržlen, kvet čiernej bazy, lopúchový koreň, ibištek lekársky, šalvia, kostihoj lekársky, rumanček pravý.

Oleje: arganový olej, olivový olej, avokádový olej, jojobový olej, ricínový olej, kokosový olej.

Pomôžu aj klasické potraviny ako vajíčko, med, pivo, majonéza… Zo všetkých týchto ingrediencií si doma jednoducho vyrobíte masky a zábaly na suché vlasy. Konkrétne recepty Vám prinesieme nabudúce!

Páčil sa vám článok? Ohodnoťte ho!
O ničomNič novéCelkom fajnSuperProste bomba! (2 votes, average: 3,00 out of 5)
Loading...

Dajte o ňom vedieť svojím priateľom a známym:

2 názory na “Suché vlasy II. Ako ich zachrániť?

  1. Annamaria

    Dnes som použila prvý krát masku na vlasy z mieka , medu a ja som pridala aj kávu instatnú dve kávové lyžice….vlasy som si po nej umyla a upravila 1x bez tužidiel….no, som z toho milo prekvapená..:)

  2. Ada

    Ja som baby objavila cez new flag olaplex a baby ozaj je to paráda na ozdravenie vlasov … ja som si ich hrozne dlho žehlila a dosť tak sa to na nich podpísalo a nemohla osm ich dať dokopy, ale teraz som to s olaplex dala konečneee

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *