12 masiek na suché vlasy

maska na suché vlasypredchádzajúcich článkov ste sa dozvedeli, aké sú príčiny suchých vlasov. Viete, aké bylinky, oleje a potraviny, môžu suchým vlasom pomôcť. A v tomto článku sa dozviete, ako sa práve z týchto ingrediencií dá pripraviť výživná maska na suché vlasy. Masky sú nenáročné na prípravu a väčšinu ingrediencií objavíte vo svojej komore alebo chladničke. Tak do toho!

1. Jednoduchá maska na suché vlasy s olivovým olejom. Na túto masku Vám postačí 5 lyžičiek olivového oleja a dve vajíčka. Poriadne ich spolu rozmiešajte a naneste po celej dĺžke vlasov. Zmesou pomasírujte aj pokožku hlavy. Podporíte tak prekrvenie vlasových folikulov a rast vlasov. Po 15 minútach pôsobenia vlasy dôsledne opláchnite.

2. Mliečna/smotanová maska. Na túto masku budete potrebovať lyžicu medu a polovicu pohára plnotučného mlieka (môžete ho nahradiť aj 10%-nou smotanou na varenie). Pridať môžete aj jeden žĺtok. Zmes vmasírujte do vlasov a pokožky hlavy a po 15 minútovom pôsobení z vlasov vymyte. Použite aj šetrný šampón.

3. Maska na suché a lámavé vlasy. Potrebujete: 1 žĺtok, 1 a 1/2 lyžice kokosového oleja, 1 lyžicu práškovej henny, 1 až 2 lyžice kávy, 1/2 až 1 lyžicu ricínového oleja. Všetko dokopy zmiešajte a naneste na vlasy. Nechajte pôsobiť a vlasy potom umyte.

4. Maska na rozštiepené konce suchých vlasov. Kokosový olej zmiešajte s čerstvou limetkovou šťavou, prípadne so 100%-ným limetkovým džúsom. Dvakrát týždenne nanášajte na končeky vlasov.

5. Avokádová maska. Zmiešajte rozpučenú avokádovú dužinu s tromi polievkovými lyžicami majonézy. Majonézu môžete nahradiť aj kyslou smotanou, prípadne bielym jogurtom. Túto zmes naneste na vlhké vlasy. Po 20 minútovom pôsobení vlasy umyte.

Zábal na suché vlasy

Zábal na suché vlasy

6. Avokádovo olejová maska. Avokádo rozmixujte a zmiešajte ho s jojobovým olejom. Ako pri predchádzajúcej maske, aj tu nechajte pôsobiť 20 minút. Nakoniec vlasy umyte.

7. Kávová regeneračná maska na suché vlasy. Potrebujete olivový olej, tvaroh a uvarenú kávu (môže byť aj instantná). Urobte zmes, ktorú necháte na vlasoch pôsobiť aspoň 20 minút. Pozor! Táto maska sa neodporúča na blond a svetlé vlasy. Káva by ich mohla zafarbiť.

8. Medová maska. Táto maska na suché vlasy má dve varianty. Prvý obsahuje len dve ingrediencie, a to 3 lyžičky olivového oleja a dve lyžičky medu. V druhom prípade môžete pridať aj dva vaječné žĺtky. Masku nechajte 30 minút pôsobiť a potom vlasy umyte.

9. Maska na ozdravenie suchých vlasov. Semená Senovky gréckej (dostanete v lekárni) rozdrvte a zalejte vlažnou vodou. Cez noc nechajte napučať. Ráno vzniknutú pasu naneste na vlasy a vmasírujte do pokožky hlavy. Po 15 až 20 minútach umyte vlasy šampónom. Táto maska je vhodná najmä pri suchej pokožke hlavy, ktorá spôsobuje lupiny.

10. Olejová maska na vlasy. Potrebujete 1 šálku olivového oleja, do ktorého pridáte 2 čajové lyžičky orechového alebo rascového oleja. Túto zmes potom rozmasírujte na pokožke hlavy a votrite do vlasov. Pomáha pri vlasoch zničených fénovaním a pri citlivej pokožke hlavy.

11. Olejovo bylinková maska. Túto zmes olejov a byliniek na suché vlasy si pripravte aspoň raz za týždeň. Potrebovať budete 50 ml ricínového alebo slnečnicového oleja, 25 ml olivového oleja, 10 gramov tymianu, 10 gramov rozmarínu a 10 gramov žihľavy. Oleje zmiešajte a zalejte nimi bylinky. Premiešajte, nádobu uzatvorte a zmes nechajte odstáť dva dni. Potom preceďte cez gázu a vzniknutým roztokom si masírujte vlasy a pokožku hlavy. Nechajte pôsobiť dve hodiny a nakoniec vlasy umyte šampónom.

12. Banánová maska na suché vlasy. Na túto vyživujúcu masku budete potrebovať 1 banán, 1 vajce, 1 pohár medu a 5 lyžíc olivového oleja. Banán roztlačte, vajce rozšľahajte a všetko to dokopy zmiešajte. Vmasírujte do vlasov a nechajte pôsobiť cca 15 minút. Nakoniec vlasy umyte.

Páčil sa vám článok? Ohodnoťte ho!
O ničomNič novéCelkom fajnSuperProste bomba! (8 votes, average: 3,88 out of 5)
Loading...

Dajte o ňom vedieť svojím priateľom a známym:

9 názorov na “12 masiek na suché vlasy

  1. Lucia

    Ahoj, zaujimalo by ma ci sa tie masky nanasaju na spinave alebo uz na umyte vlasy. A tiez, ci po kazdej maske umyt vlasy samponom. (Neviem si predstavit ze dostanem olej z vlasov iba oplachnutim ale zas ak ich vydrhnem chemickym samponom, budem zas tam kde predtym…?)
    Dakujem vopred za odpoved!

    1. Dada BarokováDada Baroková

      Ahoj, Lucia. Článok síce nie je môj, ale keďže sa autorka doteraz nevyjadrila, skúsim pomôcť ja. 🙂 Ja si masky na vlasy vždy nanášam na vlasy umyté šampónom. Olejové masky je dobré nanášať na vlhké, uterákom presušené vlasy. Niekto možno olejovú masku dostane z vlasov aj poriadnym oplachovaním, ja by som určite musela použiť aj šampón. Nemusíš pri tom predsa používať bežnú chemickú drogériu, existujú aj prírodné šampóny na vlasy s pekným zložením, ktoré stále dokážu vlasy dôkladne umyť (aj od olejovej masky). 😉

    1. Dada BarokováDada Baroková

      Ďakujeme za upozornenie, rovnaké je aj v článku – že pre niektorých je banán akosi nevymývateľný. 😀 Aj tak tomu nechápem – sama som tú banánovú masku mala vo vlasoch, aj sú dosť husté, nie nejaké riedke, z ktorých banán aj sám vypadá alebo čo a fakt som nemala šialený problém s vymývaním. Len to prosto šlo trošku ťažšie ako pri kupovaných maskách…

  2. lia

    na suche vlasy su hrozne fajn aj medove ci aloe vera masky 🙂 ja mam teraz extremne znicene vlasy morom a slnkom a davam si masku s brazilskym keratinom z notina a kombinujem ju s domacou medovou a pomaly je vidiet ako sa vlasy dostavaju do formy

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *