Ako používať bambucké maslo na vlasy

Ako používať bambucké maslo na vlasy

To, že bambucké maslo je vynikajúce na suchú a popraskanú pokožku, že je tiež akýmsi „omladzovačom“ pokožky a rieši aj niektoré kožné ochorenia, určite viete. Je načase zoznámiť sa s bambuckým maslom ako vynikajúcim prostriedkom na zlepšenie kvality vlasov.

Prečo používať bambucké maslo na vlasy?

Samozrejme, aby ste sa rozhodli používať bambucké maslo na vlasy musíte vedieť, prečo by ste tak mali urobiť. Dôvodov je hneď niekoľko:

  • hydratuje suché, lámavé vlasy
  • má protizápalové účinky
  • pomáha odstrániť rôzne infekcie vlasovej pokožky
  • reguluje nadmernú tvorbu mazu vo vlasoch
  • pôsobí ako podpora rastu vlasov
  • chráni často farbené a fénované vlasy
  • pomáha vlasom dlhodobo vystaveným znečisteniu

Vďaka obsahu minerálov a vitamínov je bambucké maslo súčasťou mnohých kozmetických a farmaceutických produktov. Najlepšie je však používať ho bez úprav, prípadne zmiešať ho s niektorým z esenciálnych olejov.

Tipy na použitie

Ak máte suché vlasy, vmasírujte trochu bambuckého masla (približne o veľkosti mince), do pokožky hlavy po umytí šampónom. Vlasy zabaľte do uteráka a nechajte takto bambucké maslo pôsobiť aspoň 15 minút. Potom uterák zložte a vlasy zľahka prečešte prstami.

Ak máte normálne až mastné vlasy, zmiešajte bambucké maslo s panenským olivovým olejom v pomere 4:1 (štvrtina olivového oleja v pomere k jednému dielu bambuckého masla). Takouto zmesou masírujte pokožku hlavy, avšak aspoň 6 hodín pred umývaním vlasov šampónom. 5 ml bambuckého masla tiež možno pridať do cca 50 ml fľaštičky šampónu. Tak svoje vlasy hydratujete pri každom umývaní. Rovnako ho môžete zmiešať s kondicionérom.

Bambucké maslo možno používať aj na farbené vlasy. Nie však len na ich hydratáciu. Bambucké maslo je totiž pomocníkom aj pri samotnom farbení. Pred farbením vlasov si ho naneste okolo línie rastu vlasov. Tak predídete následnému čisteniu nepekných škvŕn na pokožke od farby. Jednoducho tam nebudú!

Ak sú Vašim problémom príliš jemné alebo spľasnuté vlasy, bambucké maslo nanášajte pravidelne ku korienkom. Zväčšíte tým ich objem. A ak máte naopak príliš neposlušné kučeravé vlasy, trošku masla si do nich rukami votrite. Bambucké maslo ich určite skrotí!

Aký typ vlasov máte Vy? Už ste na nich bambucké maslo skúšali, alebo sa na to ešte len chystáte?

Foto: pexels

Páčil sa vám článok? Ohodnoťte ho!
O ničomNič novéCelkom fajnSuperProste bomba! (1 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...

Dajte o ňom vedieť svojím priateľom a známym:

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *