Arganový olej – cesta k zdravým vlasom

Arganový olej – cesta k zdravým vlasomArganový olej obľubujú ľudia po celom svete. Aj keď sa o jeho liečivých účinkoch vie už mnohé storočia, v posledných rokoch si arganový olej získal popularitu, akú ešte nikdy nemal. Arganový olej sa pripravuje z arganovníka, ktorý prirodzene rastie v Maroku. Pridáva sa do mnohých kozmetických prípravkov. Okrem toho sa dá kúpiť aj v čistej forme a použiť pri príprave domácich receptov na vlasy. Už pár kvapiek oleja je pri pravidelnom používaní zárukou zdravých a žiarivých vlasov.

Arganový olej – účinky na vlasy

Arganový olej na vlasy účinne prinesie zdravie aj vlasom, ktoré sú skutočne poškodené úpravou, farbením alebo inými vplyvmi z okolia. Olej vlasy hydratuje a udržiava v nich vlhkosť počas dlhých hodín. Rovnako dokáže vytvoriť na vlasoch jemný film, ktorý ich chráni pred škodlivými vplyvmi z okolia. Vlasy tak nepoškodí ani znečistenie ovzdušia, slnečné lúče, či nadmerné teplo z kuliem, žehličiek a fénov. Zložky arganového oleja prenikajú až do korienkov vlasov a vyživujú ich. Olej je ľahký a preto nezanecháva vlasy mastné. S pomocou arganového oleja sa dajú ošetriť aj rozštiepené končeky. Po niekoľkých týždňoch používania budú vlasy lesklé a zdravé ako nikdy predtým.

Maska na vlasy z arganového oleja

Arganový olej sa dá použiť v mnohých doma vyrobených prípravkoch na vlasy. Veľmi jednoducho sa dá z oleja a niekoľkých ďalších ingrediencií namiešať vlasová maska.

Budeme potrebovať:

Všetko spolu dobre zmiešajte. Vytvorenú zmes naneste, od korienkov po končeky, na navlhčené vlasy. Nechajte pôsobiť približne jednu hodinu a nakoniec vlasy umyte šampónom.

Teplá olejová kúra na vlasy

Na teplú olejovú kúru na vlasy budete potrebovať:

  • jednu polievkovú lyžicu arganového oleja
  • pár kvapiek esenciálneho oleja, napríklad harmančekového alebo rozmarínového

Pre lepší efekt môžete do zmesi pridať aj byliny, napríklad harmanček alebo čierny čaj. Arganový olej zohrejete vo vodnom kúpeli na príjemnú teplotu, tak aby bol olej teplý, ale nie horúci. Pri zohrievaní oleja doňho pridajte aj vybrané byliny. Následne pridajte tri kvapky (nikdy nie viac) zvoleného esenciálneho oleja a dobre zamiešajte. Nakoniec zmes preceďte a naneste na vlasy, od korienkov po končeky. Teplú zmes treba dobre vmasírovať do pokožky hlavy. Vlasy prekryte igelitovou čiapkou alebo fóliou a teplým uterákom. Nechajte pôsobiť približne tridsať minút a následne vlasy umyte dvakrát šampónom.

Páčil sa vám článok? Ohodnoťte ho!
O ničomNič novéCelkom fajnSuperProste bomba! (No Ratings Yet)
Loading...

Dajte o ňom vedieť svojím priateľom a známym:

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *