Vlhkosť v interiéri vyriešia domáce odvlhčovače

Vlhkosť v interiéri vyriešia domáce odvlhčovačeRosia sa vám v zime okná? Máte pocit, že vo vašej domácnosti je akýsi divný zatuchnutý pach? Alebo sa vám dokonca objavili na stenách alebo na nábytku plesne? Mali by ste spozornieť. Jedná sa o zvýšenú vlhkosť vzduchu, ktorá môže spôsobiť škody na zariadení, no môže mať aj negatívny vplyv na zdravie.

Ako vzniká vlhkosť v interiéri

Zvýšená vlhkosť vzduchu nemusí byť spôsobená len rôznymi stavebnými chybami. Často vzniká z banálnych príčin. Sprchovanie, sušenie bielizne v interiéri, varenie bez odsávača pár… to všetko môže viesť k zvýšenej vlhkosti.


Prečítajte si: (Ne)obyčajná vlasová maska


Čo vlhkosť v interiéri spôsobuje?

  • Škody na zariadení. Vznikajú vlhké mapy a neskôr aj plesne na stenách. Vlhkosť spôsobuje poškodenie dreveného nábytku a koróziu kovov v domácnosti. Často dochádza k zápachu rôznych textílií – tak odevov ako aj posteľnej bielizne
  • Zdravotné riziká. Zvýšená vlhkosť môže viesť k sťaženiu dýchania a neskôr až k astme. V takomto prostredí je tiež zvýšený výskyt roztočov, čo neprospieva najmä alergikom. Vlhkosť môže spôsobiť aj rôzne kožní problémy.
  • Vlhkosť má vplyv aj na vlasy. Najmä ak máte rovné vlasy, vlhkosť je ich nepriateľom. Venujete úprave vlasov dlhý čas, no účes predsa nie je taký, ako by ste chceli? Vo vlhkom vzduchu sa totiž medzi molekulami vody a bielkovinami vo vlasoch tvoria vodíkové väzby. To vedie ku krepovitosti a kučeraveniu vlasov

Aby ste týmto problémom zabránili, dôležité je najmä odstrániť prípadné technologické stavebné nedostatky. Nevyhnutné je tiež pravidelné vetranie, a to najmä v zimných mesiacoch. Samozrejme, veľkou pomocou sú aj domáce odvlhčovače.

Ako fungujú domáce odvlhčovače?

Hodia sa do akýchkoľvek interiérov. Vďaka nim môžete bojovať s vlhkosťou v dome, byte, ale aj v pivnici, či garáži. Odvlhčovače sú prenosné a tak ich môžete umiestniť tam, kde práve potrebujete.

Pracujú potichu a sú nenáročné na spotrebu energie. Nadmerne vysokých účtov sa teda obávať nemusíte. Odvlhčovače dokážu efektívne vysušiť vzduch a predísť tak všetkým problémom, ktoré zvýšená vlhkosť vzduchu v interiéri spôsobuje.

foto: pixabay.com

Páčil sa vám článok? Ohodnoťte ho!
O ničomNič novéCelkom fajnSuperProste bomba! (No Ratings Yet)
Loading...

Dajte o ňom vedieť svojím priateľom a známym:

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *