Recenzia rastlinných olejov od Saloos

Recenzia rastlinných olejov SaloosKaždý, kto má rád homemade kozmetiku nielen na vlasy, by mal mať doma aspoň skromnú zásobu kvalitných, za studena lisovaných rastlinných olejov. Využitie totižto nájdu nielen ako súčasť receptov, ale aj ako hotová náhrada vlasových kondicionérov či masiek, telových mliek, odličovacích olejov… – prakticky kde len chcete! Moju aktuálnu skromnú zásobu Vám dnes predstavím v tomto článku. 🙂

Moje trio rastlinných olejov Saloos

Moja zbierka rastlinných olejov obsahuje troch krásavcov – olivový olej, olej jojobový a nakoniec ešte tekvicový. Olivový olej som si vybrala preto, lebo v starostlivosti o vlasy je priam legendárny! Jojobový olej je zasa vhodný aj na mastné vlasy – moje vlasy vyslovene mastné nie sú, týmto spôsobom ma trápia len raz za čas, no mať na podobný stav núdze pripravený jojobový olej mi prišlo ako dobrý nápad. 😀 A tekvicový olej znel tak trochu exoticky – kto by bol povedal, že olej sa vyrába aj z tekvicových semienok? 😀

Rastlinné oleje Saloos

Tekvicový a olivový olej majú na prvý pohľad príliš „deravý“ dávkovač, ale olej sa z nich dávkuje veľmi dobre

Olivový a tekvicový olej dostať v rôzne veľkých baleniach – od 50 ml až do jedného litra, mne na skúšku vždy postačilo najmenšie balenie, tak som aspoň mohla vyskúšať viac druhov olejov a neobsadiť nimi pri tom celú domácnosť. 😀 Jojobový olej je dostupný už v 20 ml balení, ktoré má aj praktickú pipetu. Zvyšné oleje majú dávkovač, ktorý na prvý pohľad pôsobí až príliš „deravo“, no ku podivu sa z fľaštičiek (ktoré sú vyrobené z pevného skla) olej dávkuje veľmi dobre. Etikety sú sympatické, unisono ladené dozelena a nájdete na nich stručnú informáciu o danom oleji. Píše sa na nich aj, že oleje treba skladovať v chlade – ja osobne nimi chladničku nezapratávam, myslím, že postačí postaviť ich niekde mimo priameho slnka či sálajúceho tepla z radiátorov. 🙂

Olivový olej od Saloos

Olivový olej od Saloos

Olivový olej od Saloos

Používate rastlinné oleje pri starostlivosti o vlasy?

Pozrieť výsledky

Loading ... Loading ...

Olivový olej je vhodný na každý typ vlasov či už vo forme výživného zábalu alebo ako leave-in kondicionér. U mňa našiel využitie predovšetkým v hennovej paste a spomínaných vlasových maskách – už len spojenie teplého olivového oleja a vaječného žĺtka dokáže s vlasmi urobiť divy!
Olivový olej jednoducho patrí medzi vlasových „klasikov“ – obsahuje vitamíny A, D a E a aj množstvo antioxidantov, vďaka čomu ho Vaše vlasy budú milovať! Ja osobne mám trošku radšej toho druhého vlasového klasika a síce kokosový olej – no nie kvôli lepším účinkom, skôr pre tú jemne kokosovú vôňu. 😛 Olivový olej Vám však môže väčšmi vyhovovať pre svoju tekutú konzistenciu, vďaka čomu ho poľahky pridáte do vlasovej masky, kdežto pri bežnej teplote tuhý kokosový olej treba rozpúšťať…

Olivový olej od Saloos je za studena lisovaný a neobsahuje konzervačné a syntetické látky. Nijako výrazne nevonia a je vhodný dokonca aj na vnútorné užívanie!

Tekvicový olej je vhodný pri nadmernom vypadávaní vlasov

Tekvicový olej je vhodný pri nadmernom vypadávaní vlasov

Tekvicový olej od Saloos

Tekvicový olej je spomedzi ostatných rastlinných olejov výnimočný tým, že má najvyšší obsah zinku. Má revitalizačné účinky a vo vlasovej starostlivosti nájde skvelé využitie najmä vo vlasových maskách proti padaniu vlasov.

Spomedzi svojich kolegov mi prišiel najhustejší aj najtmavší a ako jediný vonia – ako tekvicové semiačka, no ja v ňom akosi cítim aj pražené arašidy. 😀

Proti vypadávaniu vlasov (a na ich celkové posilnenie) je veľmi dobrá vlasová maska z avokáda. Stačí nám jedno zrelé avokádo, ktoré v mixéri poriadne rozmixujeme na hladké pyré, pridáme doň vaječný žĺtok a jednu polievkovú lyžicu tekvicového oleja. Aplikujeme na vlhké vlasy od korienkov až po končeky. Vlasy prekryjeme kúpacou čiapkou alebo potravinovou fóliou a necháme pôsobiť 30 – 40 minút. Následne vlasy poriadne umyjeme teplou vodou a šampónom. Masku je najlepšie aplikovať raz týždenne – najmä ak máme s vypadávaním vlasov veľké problémy.

Aj tekvicový olej od Saloos je za studena lisovaný a neobsahuje žiadne konzervanty či syntetiku, preto ho možno užívať aj vnútorne.

Jojobový olej je vlastne vosk

Jojobový olej je vlastne vosk

Jojobový olej od Saloos

Jojobový olej vlastne ani nie je olejom – z hľadiska svojho zloženia je voskom, no bežne sa označuje ako olej. Ako každý dobrý rastlinný olej je veľmi vhodný v starostlivosti o suché vlasy, no vďaka tomu, že dokáže vyrovnávať produkciu mazu vo vlasovej pokožke, tento raz pomôže aj vlasom mastným tým, že zabraňuje nadbytočnej tvorbe mazu. A ako bonus ho vďaka jeho ochrannému UV filtru 3 až 4 využijete aj ako „opaľovací olej na vlasy“ – pred opaľovaním si stačí nakvapkať pár kvapiek jojobového oleja do ruky, zahriať ho v dlaniach a prstami si následnej prečesať vlasy.

Moje vlasy pár kvapiek jojobového oleja takmer dennodenne veľmi ocenia, sú vďaka nemu jemné, lesklé a s ich mastením už tiež dlho nemám problém (musím zaklopať!), takže aj na jeho vhodnosti na mastné vlasy asi niečo bude! 🙂

Jojobový olej od Saloos je do tretice lisovaný za studena a bez konzervačných a syntetických látok. Vnútorné užívanie však nie je dobrý nápad – pretože tento raz ide o vosk. Za to má vyššiu záručnú dobu ako v prípade svojich kamarátov (kde to bolo deväť mesiacov) – čerstvý vydrží až 30 mesiacov!

Porovnanie farby a konzistencie olejov – jojobový olej je najtekutejší, tekvicový naopak najhustejší a aj najtmavší

Porovnanie farby a konzistencie olejov – jojobový olej je najtekutejší, tekvicový naopak najhustejší a aj najtmavší

Skúšali ste už niektorý z rastlinných olejov Saloos?
Ktorý je Váš najobľúbenejší? 🙂

O firme Saloos

Saloos alebo Salus je česká značka prírodnej bio kozmetiky, ktorá na trhu pôsobí od roku 1993 a dnes je najväčším českým výrobcom certifikovanej prírodnej kozmetiky. Firemná filozofia je postavená na čo možno najväčšom podiele čisto prírodných zložiek v ich výrobkoch a nulovom obsahu syntetického parfumovania, chemických konzervantov a farbív.

Všetky rastlinné oleje od značky Saloos sú za studena lisované, čo je najšetrnejší spôsob získavania olejov z rastlín, ktorý zaručuje ich vysokú kvalitu. Suroviny na výrobu olejov sú poctivo vyberané a pochádzajú z ekologického poľnohospodárstva. Výsledkom sú prvotriedne rastlinné oleje – o ktorých výnimočnosti svedčí aj certifikát CPK bio pre prírodnú biokozmetiku, ktorý vychádza z renomovanej medzinárodnej certifikácie Ecocert.

Súťaž o rastlinné oleje značky Saloos!

Stačí odpovedať na jednoduchú otázku: Od ktorého roku na trhu pôsobí česká firma Saloos?

Víťazkou sa stáva Marcela Šagátová. Srdečne gratulujeme!

Páčil sa vám článok? Ohodnoťte ho!
O ničomNič novéCelkom fajnSuperProste bomba! (2 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...

Dajte o ňom vedieť svojím priateľom a známym:

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *