Vlasový kokosový olej od Hesh Herbal

Vlasový kokosový olejDnes Vám niečo poviem o vlasovom kokosovom oleji a pripravte sa na recenziu plnú superlatívov – tento vlasový kokosový olej sa totižto zaradil medzi moje najobľúbenejšie kozmetické produkty a plánujem ho mať poruke vždy a stále: prosto neexistuje, že by sa mi minul a ja by som doma nemala pripravené náhradné balenie! 😛


Kokosový vlasový olej od Hesh Herbal okrem kokosového oleja obsahuje aj olej ricínový a je obohatený aj o vitamín E, ktorý patrí medzi antioxidanty, pomáha chrániť telo pred pôsobením škodlivých radikálov a spomaľuje starnutie. Je parfumovaný a dostať ho v 200 ml balení, ktoré Vám vydrží dlho!

Kokosový olej

Kokosový olej je rastlinný olej, ktorého zloženie je blízke tukom v našej pokožke, preto sa ľahko a rýchlo vstrebáva a nezanechá na pokožke mastný film. Pri izbovej teplote (do 25°C) zostáva tuhý, no stačí si z neho trochu nabrať do dlane a okamžite sa roztopí – v aktuálnych letných teplách bude pekne tekutý. 🙂

Vyhraj vlasový kokosový olej od Hesh Herbal Tweetni to

Kokosový olej má mnoho využití, poslúži v kozmetike – na vlasy či pokožku, miesto balzamu na pery alebo deodorantu, ako odličovač make-upu, na bielenie zubov či ako olej po opaľovaní – a čistý, panenský kokosový olej bez akýchkoľvek prímesí môžete dokonca použiť v kuchyni pri varení! Okrem toho pomáha proti baktériám a kvasinkám a má aj liečivé účinky – je zložený z nasýtených mastných kyselín, obsahujúcich množstvo antioxidantov, vďaka čomu pôsobí antibakteriálne a antivírusovo. Preto lieči kandidózu, no pomôže taktiež pri hojení jaziev a ekzémov a rozpustený v teplom mlieku zatočí aj s boľavým hrdlom. 🙂

My sa lepšie prizrime na jeho blahodarné účinky na vlasy: pravidelné používanie tohto oleja vo forme vlasových zábalov a masiek dodá vlasom lesk, vyživuje vlasovú pokožku, pomáha proti lámavým vlasom aj proti vypadávaniu vlasov a je účinný aj na lupiny. Môže sa použiť aj ako prírodný kondicionér, nakoľko uľahčuje rozčesávanie vlasov. Kokosový olej je vhodný najmä na suché a poškodené vlasy.

Ricínový olej

Do teploty 25°C je olej tuhý, pri vyšších teplotách je tekutý

Do teploty 25°C je olej tuhý, pri vyšších teplotách je tekutý

Ricínový olej sa získava zo semien ricína obyčajného (ricunus communis), ktorý sa ľudovo nazýva aj ricínovník alebo Kristova ruka. Je bezfarebný (prípadne svetložltý), bez chuti a bez zápachu. Má silné hojivé účinky, preto pomáha pri hojení jaziev či liečbe bradavíc a vo forme olejových zábalov aj pri bolestí svalov, kĺbov či detoxikácii. Bohaté využitie má tiež v kozmetike – pri regenerácii suchej, citlivej a poškodenej pokožky, na posilnenie a zahustenie rias a pri starostlivosti o vlasy. Ricínový olej regeneruje a hydratuje pokožku hlavy, pomôže pri boji s lupinami a vhodný je aj na regeneráciu suchých a poškodených vlasových končekov.

Kokosový vlasový olej od Hesh Herbal

Kokosový vlasový olej od Hesh Herbal vlasy chráni pred negatívnymi vplyvmi životného prostredia a tiež pred poškodením, spôsobeným pričastým umývaním či farbením vlasov. Je vhodný najmä na suché a poškodené vlasy a tiež vlasy, ktoré trápia lupiny – po jeho použití budú vlasy jemnejšie, zdravšie a silnejšie.

Možností jeho použitia je hneď niekoľko:

  • Rovnomerne ho naneste na suché vlasy a pokožku hlavy asi 15 minút pred tým, než si ich idete umyť. Potom vlasy umyte ako obvykle, použite Váš obľúbený šampón a kondicionér.
  • Pre intenzívnejšie ošetrenie vlasov môžete olej nechať pôsobiť niekoľko hodín, pokojne aj cez noc. Olej naneste na suché vlasy, začnite pri pokožke hlavy, pokojne si doprajte aj jemnú masáž pomalými, krúživými pohybmi. A ak chcete dopriať regeneráciu aj končekom svojich vlasov, zamerajte sa aj na ne. Vlasy následne zabaľte do kúpacej čiapky, potravinovej fólie alebo čistej igelitky a prekryte uterákom, aby ste ich udržali v teple. Nechajte pôsobiť aspoň 30 minút, optimálne niekoľko hodín. Následne vlasy dobre umyte šampónom.
  • Alebo po umytí vlasov do ešte vlhkých vlasov votrite trochu oleja miesto kondicionéru, zamerajte sa najmä na dĺžky vlasov a končeky (t.j. nenanášajte ho ku korienkom). Už neoplachujte!

Ja som nadšene vyskúšala všetky tri a najpraktickejšie mi príde použiť ho chvíľu pred umývaním vlasov, hoci najčastejšie ho používam práve po umytí ako ten kondicionér – nevravím, že rozštiepené končeky ma teraz už vôbec netrápia, no rozhodne sa mi vlasy na koncoch teraz už štiepia menej!

Olej je balený v plastovej fľaštičke, praktickej najmä v lete, keď zostáva tekutý

Olej je balený v plastovej fľaštičke, praktickej najmä v lete, keď zostáva tekutý

Intenzívnu kúru svojim vlasom až tak často nedoprajem – moje vlasy jednak intenzívne ošetrenie až tak nepotrebujú, jednak to s vlasovými olejmi nemôžem príliš preháňať, pretože hoci moje vlasy nie sú vyslovene mastné, po použití väčšiny olejov radi mastné zostanú (a pri tom to rozhodne nepreháňam s množstvom!). Preto tento olej na mastné vlasy rozhodne neodporúčam a aj ja ho z tohto dôvodu na vlasy používam opatrne.
Napriek tomu u mňa nájde bohaté využitie – nikdy totiž neodolám a po sprche sa ním miesto telového mlieka namažem celá, od hlavy až po päty! 😀 Pokožku mám po ňom jemnú, hladkú a príjemne prevoňanú a rada ho použijem aj miesto krému na ruky, pretože moje nechty ho tiež ľúbia a pomáha mi aj so suchou nechtovou kožtičkou. V konečnom dôsledku tak musím skonštatovať, že ho asi častejšie používam ako krém a telové mlieko než na vlasy, ale myslím, že je to skôr veľké plus – je prosto multifunkčný! 😛

Čo sa mi na tomto produkte páči najviac

  • Olej skutočne krásne vonia a je to zaujímavá, trochu ťažko opísateľná vôňa. Ja v nej cítim aj jemný náznak citrusov! 😛 A okrem toho nejde len o chvíľkovú „aromaterapiu“ ako pri väčšine produktov, kedy ich vôňu cítite sotva okamih – pri samotnom nanášaní produktu – a potom rýchlo vyprchá. Tento olej vonia krásne a vonia dlho! Nežné závany vône cítim aj na druhý deň po jeho použití!
  • No čo je na ňom hádam najlepšie – napriek tomu, že ide primárne o vlasový olej, sú možnosti jeho využitia omnoho širšie! Ja osobne ho používam aj (a vlastne najmä) na pokožku – ako telové mlieko alebo pleťový olej.

Čo ma trochu sklamalo

V tuhšom skupenstve je olej biely, pri skvapalnení spriesvitnie

V tuhšom skupenstve je olej biely, pri skvapalnení spriesvitnie

  • Najviac ma jednoznačne sklamalo balenie… Kokosový olej sa zväčša predáva v dózičkách, z ktorých si ho môžete pohodlne nabrať, aj keď je tuhý. Tento olej k Vám pricestuje v plastovej fľaštičke a teraz v lete, keď je olej tekutý, sa Vám s ním bude pracovať nadmieru dobre. No keďže ho mám už od jari, kedy bolo chladno a on bol stuhnutý, z fľaštičky som ho musela priam dolovať! Nie je síce až taký problém namočiť fľaštičku s olejom na chvíľu do teplej vody, aby sa roztopil, ale aj tak si myslím, že balenie je trošku nepraktické a klasická dózička by bola pohodlnejšia.
  • Viem, že som úžasnú vôňu spomínala ako jedno z najväčších plus, ktoré tento produkt ponúka, no zároveň ju musím spomenúť aj v najväčších negatívach. Nechápte ma zle, olej mi vonia krásne, ale na druhej strane mi predsa len chýba klasická vôňa kokosu, ktorú z iných kokosových olejov cítiť…
  • Mne osobne to zasa až tak veľmi neprekáža, pretože nepoužívam výlučne prírodnú kozmetiku (hoci ju, samozrejme, preferujem), ale tento olej obsahuje aj niektoré chemické zložky, takže nejde o čisto prírodný produkt.

Zloženie: cocos nuciferia oil (kokosový olej), ricinus communis oil (ricínový olej), isopropyl myristate, parfum, tocopherol (vitamínn E), ethylhexyl (octyl) methoxycinnamate, BHT

Hesh Herbal

Hesh je najväčším producentom prírodnej kozmetiky v Indii, kozmetiku vyrába od roku 1978. Ich výrobky sú svetovej kvality a sú uznávané aj medzinárodne, predávajú sa vo viac ako 50 krajinách sveta. V ponuke obchodu navlasy.sk nájdete od Hesh ešte ďalšie vlasové oleje.

Súťaž o kokosový vlasový olej od Hesh Herbal je ukončená

Vyžrebovali sme p. Martinu Vidrichovú. Srdečne gratulujeme!

Páčil sa vám článok? Ohodnoťte ho!
O ničomNič novéCelkom fajnSuperProste bomba! (7 votes, average: 3,43 out of 5)
Loading...

Dajte o ňom vedieť svojím priateľom a známym:

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *