5 krokov k prirodzene silným vlasom

Silné vlasyPoznáte to? Pri každom česaní a umývaní Vám vypadne za hrsť vlasov! Vypadávanie vlasov veru nie je len problém mužov v strednom veku. Trápi aj mnoho žien. Príčinou je okrem dedičnosti aj nezdravá strava, stres, znečistenie a množstvo chemikálií v kozmetických produktoch. Preto by ste mali vedieť, ako získať silné a husté vlasy prirodzene.

1. Zdravé umývanie vlasov a vhodný šampón

Čo znamená zdravé umývanie vlasov? V prvom rade je to voľba vhodného šampónu a kondicionéru. Čítajte etikety produktov, ktoré kupujete! Ak je tam uvedených mnoho krkolomných názvov, ktoré nepoznáte, produkt s najväčšou pravdepodobnosťou obsahuje chemikálie. Kupujte preto prírodné produkty, ktoré vlasy nezaťažujú, prípadne špeciálne výrobky ako napr. šampón proti vypadávaniu vlasov.

Pri umývaní netreba zabúdať na to, že horúca voda vlasom škodí. Preto ich umývajte skôr vlažnou vodou. Problémom je aj sušenie. Ľudia majú vo zvyku vlasy drhnúť uterákom, aby skôr vyschli. To je však chyba. Vlasy sa tak lámu a viac vypadávajú. Nechajte ich jednoducho vyschnúť na vzduchu. A napokon česanie. Češte až suché vlasy, a to dreveným hrebeňom alebo kefou so širokými zubami!

Vypadávanie vlasov trápi mnoho žien, týchto 5 krokov ti pomôže k silným vlasom Tweetni to

2. Olejové masáže vlasov

Olejové masáže si doprajte pravidelne, raz do týždňa. Trochu kokosového oleja zohrejte a vmasírujte ho do pokožky hlavy jemnými krúživými pohybmi. Použiť môžete aj olivový, jojobový alebo mandľový olej. Po masáži namočte uterák do horúcej vody a obaľte ním vlasy. Budú potom hustejšie a lesklejšie. Takáto masáž tiež stimuluje vlasové folikuly a podporuje rast vlasov.

3. Prírodné vlasové masky

Ak majú byť vlasy husté a zdravé, musia byť dostatočne hydratované. Vynikajúcu hydratačnú masku vyrobíte z polovice zrelého avokáda a dvoch lyžíc olivového oleja. Poriadne rozmiešajte a túto zmes naneste na vlhké vlasy po umytí šampónom. Na ochabnuté vlasy nanášajte len po dĺžke, nie ku korienkom. Vlasy schovajte pod kúpaciu čiapku, či igelit a nechajte pôsobiť cca 20 minút. Potom vlasy umyte.

4. Minimálny „hair styling“

Vynechajte všetky kulmy, žehličky aj fény! Odborníci tvrdia, že takémuto horúcemu vzduchu sa treba vyvarovať. Vlasy sa totiž „vďaka“ nemu štiepia a praskajú.

5. Zdravá výživa

Nie je potrebná len pre telo, ale aj pre vlasy. Nezabúdajte na ovocie, zeleninu, orechy, mliečne výrobky a vajcia! Vďaka minerálom a vitamínom budú vlasy husté, pevné a zdravé. Samozrejmosťou je správny pitný režim!

Pomôže aj chrániť vlasy pred poškodením z vonkajšieho prostredia šatkou, či klobúčikom. Čo poviete? Nič zložité však? Za pokus to určite stojí!

Páčil sa vám článok? Ohodnoťte ho!
O ničomNič novéCelkom fajnSuperProste bomba! (4 votes, average: 4,75 out of 5)
Loading...

Dajte o ňom vedieť svojím priateľom a známym:

7 názorov na “5 krokov k prirodzene silným vlasom

  1. romi

    Konečne článok s tipmi na silné vlasy bez všelijakých drahých chemických produktov! Ďakujem 🙂 Ešte by som sa chcela spýtať na masáž tým olivovým olejom. Treba potom aj umyť vlasy normálne šampónom? Bojím sa že by sa mi začala mastiť pokožka na hlave. A neviete mi poradiť niečo na veľmi suché končeky? Vlasy nefarbím, žehlím príležitostne pár krát do roka.

  2. Romi

    wau. tak vyskúšala som tú olejovú masáž vlasov. použila som olivový olej, dala som si ho nielen na korienky ale aj na končeky a vlasy po umytí zabalila do uteráku namočeného v horúcej vode. Musím povedať.. naozaj viditeľný rozdiel. Ďakujem pekne za tip, nabudúce použijem kokosový olej ktorý tu odporúčate.

    1. LenkaLenka

      som rada, že tip pomohol 🙂 ja som si vlasy po masáži umyla šampónom tak, ako zvyčajne. a použila som pre zmenu arganový olej, skúste..

  3. Katka

    tak ako všetky orgány a časti tela aj vlasy potrebujú na správne fungovanie dostatok živín a vitamínov, preto treba raz za čas im dopriať, ja užívam raz do roka trojmesačné balenie donnahair a vlasy po ich dobratí sú úplne nádherné 🙂

  4. Simona K

    Tiež som mala problém s vlasmi a práve zmena stravy mi pomohla 🙂 viac o potravinách som našla aj v tomto článku http://www.harm.sk/najedzte-sa-do-krasy/ a to isté určite platí aj opleti 🙂 kedysi som mala suchú a tvorili sa mi vyrážky a opäť stačila len zmena stravy a dalo sa to doporiadku ani drahú kozmetiku netreba 🙂

  5. Ewelyn

    Dobrý večer 🙂 ja mám na Vás baby jednu otázočku … vyskúšala som minerály, proteiny, keratínové kúry a aj všakovaké zábaly ale tie moje vlasy to nejakým spôsobom ignorujú … vôbec nie a nie nabrať na objeme … špekulujem preto nad clipinhair zahustením s remy vlasmi nakoľko clip in technika údajne vôbec neničí vlasy, ale dosť tak zvažujem … môžete mi prosím napísať vaše postrehy ? Díky moc

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *