Suché vlasy 4: Zábaly na suché vlasy

Zábaly na suché vlasyAk robíte pre svoje suché vlasy maximum a nič nepomáha, nastal čas na domáce recepty, ktoré by ste mali iste vyskúšať. Pripraviť si totiž doma môžete nielen masky na suché vlasy, ale aj výživné zábaly na suché vlasy, kondicionéry, oplachovacie kúry a dokonca aj vlastné „home made“ šampóny. Tak poďme na to!

1. Jednoduchý olejový zábal

Budeme potrebovať: 5 lyžíc olivového oleja

Tento zábal na suché vlasy si môžete dopriať kedykoľvek. Netreba ho totiž prácne pripravovať a nemusí naň zháňať žiadne zložité ingrediencie. Stačí Vám olivový olej, ktorý si aplikujete do vlasov od korienkov až po končeky. S množstvom to nepreháňajte (v závislosti od dĺžky a hustoty vlasov). Po pol hodine pôsobenia vlasy umyte šampónom. Na zvýšenie lesku vlasov možno do oleja primiešať aj šťavu z citróna.

2. Zábal na zničené vlasy

Budeme potrebovať: 1 zrelý banán, niekoľko kvapiek mandľového oleja

Banán popučte a zmiešaný s mandľovým olejom ho votrite do vlasov. Nechajte pôsobiť cca 15 minút a potom vlasy zlejte sódovou vodou. Potom vlasy umyte klasicky šampónom.

3. Regeneračný zábal na farbené vlasy

Budeme potrebovať: 2 – 3 kiwi, trocha minerálky

Ak sú Vaše vlasy suché a zničené kvôli častému farbeniu, vyskúšajte tento zábal z kiwi. Kiwi rozpučte a zmiešajte s troškou minerálky. Naneste na umyté vlasy a zabaľte do igelitu a uteráka. Po 20-tich minútach vlasy umyte teplou vodou.

4. Šampón na lámavé vlasy

Budeme potrebovať: 2 celé vajíčka, minerálna neperlivá voda, lyžička citrónovej šťavy alebo jablčného octu

Problém suchých vlasov je, že sa často lámu. Na takéto vlasy si pripravte domáci šampón. Zmiešajte vajíčka, minerálku a citrónovú šťavu alebo ocot. Touto zmesou si umyte vlasy.

5. Vajcovo medový šampón

Budeme potrebovať: 1 vaječný bielok, 2 žĺtky, 1 lyžičku medu, 2 lyžice olivového oleja, šťavu z celého citróna

Roztrepte bielok a žĺtok a potom pridajte med a ďalšie prísady. Zmes použite ako bežný šampón.

6. Regeneračná kúra na suché vlasy

Budeme potrebovať: 1 lyžica medu, 1 vaječný žĺtok

Zmiešajte med a žĺtok. Zmes naneste do vlasov a zakryte uterákom. Po 15 minútach umyte vlasy šampónom. Túto kúru aplikujte raz týždenne.

7. Oplachovacia kúra na vlasy

Budeme potrebovať:1 lyžica medu, 1L vody

Po každom bežnom umytí vlasov si ich prepláchnite roztokom z medu a vody. Vlasy sa budú jednoducho rozčesávať a menej lámať.

8. Kondicionér na suché vlasy

Budeme potrebovať: bežný kondicionér, 2 – 3 lyžičky medu, niekoľko kvapiek cirónovej šťavy, pár kvapiek éterického oleja, olivový olej, výluh zo žihľavy

Do trošky kondicionéru pridajte med, citrónovú šťavu a éterický olej, trochu olivového oleja a pridať môžete aj výluh zo žihľavy. Po umytí vlasov šampónom nechajte túto zmes na vlasoch asi 3 minúty. Potom opláchnite.

9. Rýchly kondicionér na suché vlasy

Budeme potrebovať:1L vody, 1 pivo

Zmiešajte vodu a pivo. Po umytí šampónom vlasy prelejte. Jemné a lámavé vlasy budú pevnejšie.

Vyskúšať môžete tiež jednoduché olejové kúry. Ricínový olej je vynikajúci na lámavé končeky. Avokádový olej zas môžete aplikovať po celej dĺžke vlasov pred ich umytím a ak máte vlasy príliš suché, tak pár kvapiek aj po umytí. A aké sú Vaše skúsenosti s domácimi vlasovými kúrami?

Páčil sa vám článok? Ohodnoťte ho!
O ničomNič novéCelkom fajnSuperProste bomba! (11 votes, average: 3,64 out of 5)
Loading...

Dajte o ňom vedieť svojím priateľom a známym:

Názor na “Suché vlasy 4: Zábaly na suché vlasy

  1. Ewelyn

    Ja som mala pred rokom tak brutálne zničené vlasy, že mi nepomohli ani vitamíny alebo bársčo z drogérky a tak som sa rozhodla, že idem skúsiť olaplex čo je síce drahšie ale je to predsa len patentovaná látka, ktorá dokáže obnoviť poškodené vlasové mostíky a posilniť a uzdraviť vlasy a nie je možné ju vymyť a baby naozaj stál za každé jedno euro…mala som no.3, no.4, no.5, no.6 a no.7 – kúru pre posilnenie, šampón, kondicionér, stylingový krém a vyživujúci olej a vlasy po mesiaci už vyzerali lepšie a teraz sú úplne dokonalé čo som si ani nevedela z tej pôvodnej slamy predstaviť

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *