Vedá zvaná „správne umývanie vlasov“ 2. časť

Veda zvaná umývanie vlasov 2. časťV minulom článku sme si v piatich krokoch povedali ako si treba správne umývať vlasy, to však nestačí. Nemenej dôležité je aj to, čím si ich umývate.

Máte správny šampón, kondicionér, či masku na vlasy? Platí hlavná zásada – preč s chémiou! Voľte teda prírodné šampóny, kondicionéry a produkty starostlivosti o vlasy, ktoré neobsahujú nebezpečné a škodlivé chemikálie. Pýšia sa však obsahom prírodných olejov a bylín.

Veľa závisí aj od konkrétneho šampónu. Ten si vyberajte podľa typu svojich vlasov. To znamená, že ak máte napríklad suché vlasy, potrebujete šampón určený práve na ne! Týchto pár typov Vám snáď pomôže vybrať si správne:

Na suché vlasy – ak máte tento typ vlasov bude pre Vás vhodný šampón, ktorý obsahuje viac prírodných olejov. Takýto šampón Vaše vlasy hydratuje, regeneruje a zabráni lámaniu končekov. Vyskúšajte napríklad šampón Argan a kakaové maslo alebo Šampón s čiernym ricínovým olejom.

Ako často striedate šampóny?

Pozrieť výsledky

Loading ... Loading ...

Na mastné vlasy – by zas šampón s vysokým obsahom olejov nebol najvhodnejší. Vyskúšať môžete napríklad prášok Aritha powder, ktorý slúži nielen ako šampón, ale aj ako vlasový zábal.

Farbené vlasy – ak si vlasy farbíte (samozrejme hennou), určite chcete, aby farba vydržala čo najdlhšie. V tomto prípade sú osvedčené šampóny s výťažkom z henny. Vybrať si ich môžete podľa konkrétnej farby Vašich vlasov. Dostupný je však aj bezfarebný šampón s výťažkom z henny, ktorý je vhodný pre vlasy všetkých farieb.

Citlivé vlasy a vlasová pokožka – pri takomto type vlasov a vlasovej pokožky je vhodný máloktorý šampón. Musíte preto vyberať tak, aby ste si ešte viac nepoškodili! Potrebný je preto šampón s pH faktorom rovnakým, ako je pH pokožky hlavy, a to medzi pH 4,5 až 5,5. Tu oceníte napríklad šampón Freistil s pH 5-6, ktorý môžete bez obáv používať každý deň.

Tie isté pravidlá platia pri výbere vlasového balzamu, kondicionéru, či vlasových masiek a zábalov. Starostlivosť o svoje vlasy však môžete veľmi vhodne doplniť aj používaním prírodných rastlinných olejov, ktoré dokážu s vlasmi doslova divy. Najobľúbenejší je Bio arganový olej, Bio kokosový olej, Avokádový olej a mnoho ďalších.

Pamätajte, že vlasy Vám starostlivosť skôr či neskôr oplatia. Buď zdravým leskom a krásou, alebo… No začať sa o ne starať správne nikdy nie je neskoro! A ako ste na tom so svojimi vlasmi Vy? Je pre Vás ich umývanie len nutným zlom alebo si dávate záležať?

Páčil sa vám článok? Ohodnoťte ho!
O ničomNič novéCelkom fajnSuperProste bomba! (2 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...

Dajte o ňom vedieť svojím priateľom a známym:

2 názory na “Vedá zvaná „správne umývanie vlasov“ 2. časť

    1. NaVlasyNaVlasy

      Dobrý deň, na rýchlejší rast vlasov by som vám odporúčala jamajský čierny ricínový olej. Pomáha dokonca rastu nových vlasov napríklad pri vlasových kútoch. V Indii sa zas už stáročia na podporu rastu vlasov využíva prášok Amla Powder, ktorý vlasy i posilní. Ďalej by som odporúčala bylinkové odvary zo žihľavy alebo z lopúchového koreňa, ktorými si vlasy po každom umytí prepláchnete. Dúfame, že sme vám aspoň trochu pomohli.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *