Veda zvaná „správne umývanie vlasov“ 1. časť

Veda zvaná „správne umývanie vlasov“Umývanie vlasov je pre mnohé ženy v dnešnej hektickej dobe len nutnosťou a stratou času. Možno to poznáte aj Vy – rýchlo namáčať vlasy, „nacapkať“ na ne trošku šampónu, rozotrieť, opláchnuť, vysušiť… a ide sa variť večeru, upratovať, či robiť iné dôležitejšie činnosti! Chyba, milé dámy. Takéto umývanie vlasov z nich možno odstráni špinu, no vlasom veľmi neprospieva.

A môže im dokonca poškodiť. Prečo teda nerobiť aj takú jednoduchú činnosť správne? Prečo by ste si z umývania vlasov nemohli spraviť malú udalosť, ktorá Vám nezaberie veľa času, no pridá na kráse vlasov?

Ako vyzerá správne umývanie vlasov

Ak sa Vám zdá, že postup umývania vlasov je Vám jasný a nepotrebujete žiadne rady, skúste predsa len čítať ďalej. Popraskané končeky vlasov, či matné vlasy bez života totiž nemusia byť len dôsledkom poveternostných vplyvov a zlým výberom šampónu. Často je to práve nešetrné umývanie vlasov, ktoré po istej dobe vlasy zničí.

Ako teda na to?

1. Najskôr si vlasy prečešte. Možno by ste povedali, že prečesávanie vlasov patrí na koniec, až po ich umytí. Avšak ak si vlasy prečešete aj pred umytím, odstránite z nich prípadné väčšie nečistoty, ktoré sa v nich mohli zachytiť. Vyčešete tiež aj odumreté časti vlasov a kože, ktoré by sa pri umývaní do vlasov zbytočne zamotávali.

2. Vlasy poriadne namáčajte. Nestačí, aby boli vlasy len vlhké. Musia byť naozaj mokré! Už ste iste počuli, že na umývanie vlasov je najvhodnejšia vlažná voda. Príliš teplá voda totiž spôsobuje práve praskanie vlasov. Navyše, ak si budete vlasy umývať vlažnou vodou, prípadne ich studenou vodou na konci aspoň prepláchnete, budú sa krásne lesknúť.

3. Šampónovanie. Aj samo šampónovanie je malá veda. Nestačí nastriekať šampón na hlavu a hotovo. Potrebné množstvo šampónu si preto najskôr naneste do dlaní. Jednou rukou odoberajte a nanášajte na rôzne miesta hlavy – na spánky, na temeno, aj v oblasti nad čelom. Takto nanesený šampón potom jemne vmasírujte do vlasov a pokožky hlavy, kým začne peniť. Pozor! Zabudnite na prudké šúchanie, či dokonca až škrabanie šampónu po hlave, ako to niektorí obľubujú. Tým si tak akurát zničíte korienky vlasov. Zmyte vlažnou vodou, a ak ste mali vlasy príliš mastné, či neumývané dlhšiu dobu, postup opakujte.

4. Nanesenie kondicionéru. Ten sa nanáša zväčša do vlhkých vlasov. Vlasy teda nesmú byť príliš mokré, inak by kondicionér jednoducho stiekol po vlase bez úžitku. Preto si stláčaním odstráňte prebytočnú vodu z vlasov a až potom kondicionér naneste. Po chvíľke pôsobenia ho opláchnite – opäť vlažnou vodou. Ak ste si vlasy umývali pri kúpeli vo vani, iste ich neoplachujte vodou z kúpeľa. Iba ak by ste na ne chceli naniesť všetky nečistoty, ktoré ste kúpeľom odstránili zo svojho tela…

5. Sušenie, česanie, úprava. A je tu záver. Vlasy je potrebné usušiť. Prebytočnú vodu z vlasov vytlačte do uteráka. Ale opäť jemne! Takisto platí zákaz prudkého a nešetrného drhnutia ručníkom po hlave. Vlasy si nakoniec rozčešte, najlepšie dreveným hrebeňom, ktorý je k vlasom šetrný a nevytvára statickú energiu.

A máte hotovo! Teraz už len ostáva zistiť, ako si vybrať ten správny prostriedok na umývanie vlasov, teda najvhodnejší šampón. To si povieme v budúcom článku.

Páčil sa vám článok? Ohodnoťte ho!
O ničomNič novéCelkom fajnSuperProste bomba! (2 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...

Dajte o ňom vedieť svojím priateľom a známym:

Názor na “Veda zvaná „správne umývanie vlasov“ 1. časť

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *