Recenzia: Zázrak v tégliku – Vlasová výživa s kokosom a čiernym ricínovým olejom

Recenzia: vlasová výživa s kokosom a čiernym ricínovým olejom
Dnes Vám poviem o jedinečnom výrobku – vyzerá síce ako malý a nenápadný vlasový pomocník, no s Vašimi vlasmi dokáže urobiť doslovné zázraky! Ja som si ho zamilovala na prvé použitie!

O vlasovej výžive s kokosom a čiernym ricínovým olejom

Balenie vlasovej výživy má 113g

Balenie vlasovej výživy má 113g

Vlasová výživa s kokosom a čiernym ricínovým olejom obsahuje bio panenský kokosový olej a jamajský čierny ricínový olej. Kokosový olej všetci milujeme, s čiernym ricínovým olejom som sa ja osobne stretla prvýkrát. Znalosť výroby tohto oleja ako i jeho účinkov získali súčasní obyvatelia Jamajky od svojich predkov. Táto znalosť prišla na Jamajku pred stáročiami prostredníctvom afrických otrokov. Rozdiel oproti bežnému ricínovému oleju pri ňom spočíva v šetrnejšom spracovávaní (ricínové semená sa pražia pri nízkej teplote), vďaka čomu si olej uchová viac výživných látok.

Výživa obsahuje špeciálny jamajský čierny ricínový olej

Výživa obsahuje špeciálny jamajský čierny ricínový olej

Vlasovú výživu môžete používať každodenne, pri bežnom umývaní vlasov, aby ste ich zhydratovali a vyživili. Pomôže aj rozštiepeným končekom, suchej vlasovej pokožke, rastu vlasov či proti lupinám. Je vhodný aj pri ekzémoch vlasovej pokožky.

Lahodné zloženie

Lahodné zloženie plné prírodných ingrediencií

Lahodné zloženie plné prírodných ingrediencií

Ja osobne si na zložení kozmetiky vlastne až tak nepotrpím, kontrolujem ho len letmo a neraz urobím aj „menej prírodný“ kompromis. Napriek tomu ma zloženie tejto vlasovej výživy neskutočne potešilo až nadchlo – takmer každú jednu položku v ňom dokážete identifikovať hneď, na prvý pohľad, takže je jasné, že nepríjemná chémia si v tomto produkte ani neškrtne! Vlasová výživa obsahuje bio kokosový olej, čierny ricínový olej, karnaubský vosk, kyselinu palmitovú stearovú, kandelilský vosk, vitamín E, olej zo semien Mokradky, rozmarín, nimbový olej, bambucké maslo a včelí vosk – prosto samé lahodné veci!

Pri kontakte s pokožkou sa inak tuhá výživa začína pozvoľna topiť

Pri kontakte s pokožkou sa inak tuhá výživa začína pozvoľna topiť, no vďaka obsahu voskov je mierne „hrudkovitá“ – na aplikovateľnosť a účinok to však nemá negatívny účinok

Od zloženia sa odvíja aj vôňa vlasovej výživy – ja osobne cítim predovšetkým kokosky (pretože mne kokosový olej vonia práve ako kokosové dobroty 😀 ) a včelí vosk, čo dohromady tvorí jemnú sladkú vôňu. Konzistencia vlasovej výživy je pri izbovej teplote tuhá, no už v dlani sa začína pozvoľna topiť, takže aplikácia bude bezproblémová. Vďaka obsahu voskov je však topiaca sa hmota trochu „hrudkovitá“, hoci na pohodlnosť aplikácie či účinnosť to žiaden vplyv nemá.

Vlasová výživa k Vám pricestuje v malom tmavom plastovom tégliku, treba sa k nej prebojovať cez bezpečnostné viečko. Balenie má 113 gramov a aj keď pôsobí útlo, na jedno použitie Vám stačí malá troška výživy, preto verím, že Vám vydrží dlho-predlho. 😉

Ako používať vlasovú výživu

Výživa má tuhú konzistenciu a medovo žltú farbu

Výživa má tuhú konzistenciu a medovo žltú farbu

Vlasovú výživu aplikujeme na suché vlasy, no najlepšie do vlasov vlhkých. Nanesieme ju tak ku korienkom, ako aj na končeky a celé dĺžky vlasov – pokožke vlasov, tradične, doprajeme aj krátku masáž krúživými pohybmi. Výživu necháme pôsobiť 5 až 15 minút (v prípade potreby hĺbkovej regenerácie pokojne aj celú hodinu), následne ju z vlasov vymyjeme šampónom. Ja si ju takto z času na čas doprajem v rámci sprchovania – na začiatku sprchovania si na suché, prípadne vodou navlhčené vlasy (podľa toho, ako sa mi chce) nanesiem vlasovú výživu, vysprchujem sa a na záver sprchy výživu z vlasov zmyjem za pomoci šampónu.

Výsledok? Krásne lesklé a hebké vlasy, ktoré sa rozčesávajú ako po masle – a to bez toho, aby ste museli použiť kondicionér! Túto vlasovú výživu som si prvý raz dopriala po víkende plného parádenia sa, natáčania vlasov, žehličiek na vlasy, horúceho vzduchu a lepkavých lakov na vlasy – nech si ich po tom povestnom „pre krásu sa trpí“ patrične rozmaznám. Na poškodené vlasy je výživa ideálna, dokáže ich viditeľne posilniť, zhydratovať, zjemniť.

Mne sa páči aj preto, lebo hoci moje vlasy majú pri správnom impulze – akým je napr. použitie vlasového oleja 😀 – sklon k tomu začať sa mastiť, vymývanie výživy z vlasov prebehlo nad očakávania dobre a žiadne mastné vlasy sa ani zďaleka nekonali! Odvtedy ho používam bez zábran a maximálne nadšene – podľa mňa ju tak smelo môžu použiť aj slečny s mastnými vlasmi. A dobre by mala fungovať aj ako leave-in kondicionér po umytí vlasov či „gél“ na úpravu účesu – pretože vlasy nezanecháva zbytočne mastné.

U mňa sa tento malý zázračný téglik rozhodne osvedčil a určite sa zaradí medzi moje obľúbené kozmetické produkty tohto roku!

Tropic Isle Living

Tropic Isle Living je značka bio kozmetiky bez obsahu sulfátov a minerálnej vazelíny, ktorá vznikla pred dvadsiatimi rokmi v USA. Ide o rodinnú firmu a jej filozofia je založená na skúsenostiach majiteľov s tradičnými jamajskými bylinami a čiernym ricínovým olejom. Jamajský čierny ricínový olej je základným produktom značky a využíva sa vo väčšine jej produktov starostlivosti o vlasy, telo a pleť.

Súťaž o vlasovú výživu s jamajskýcm čiernym ricínovým a kokosovým olejom značky Tropic Isle Living!

Stačí odpovedať na jednoduchú otázku: Ktorý vitamín sa nachádza v zložení vlasovej výživy?

Odpovede posielajte do utorka 3. 3. 2015. Losovať výhercu budeme v stredu 4. 3. 2015.
Súťaž je ukončená, víťazkou sa stáva Eva Melišíková. Srdečne gratulujeme!

Páčil sa vám článok? Ohodnoťte ho!
O ničomNič novéCelkom fajnSuperProste bomba! (7 votes, average: 4,43 out of 5)
Loading...

Dajte o ňom vedieť svojím priateľom a známym:

4 názory na “Recenzia: Zázrak v tégliku – Vlasová výživa s kokosom a čiernym ricínovým olejom

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *