Recenzia šampónu Lesk citróna

Recenzia šampónu lesk citrónaDnes Vám predstavím jeden príjemný šampón nemeckej značky I + M Naturkosmetik, ktorá predáva samú dobrú, certifikovanú prírodnú kozmetiku. Používa suroviny z ekologického poľnohospodárstva, netestuje na zvieratách, podporuje fair-trade a jej kozmetika je vhodná aj pre vegánov.

Ja som mala tú česť testovať šampón Lesk citróna, hoci v ponuke nášho e-shopu nájdete aj iné „príchute“ – divoké byliny pre mastné vlasy, konope pre vlasy poškodené, pšeničné klíčky pre jemné a oslabené vlasy a neparfumovaný šampón vhodný pre citlivú pokožku hlavy. Šampón môžete doplniť aj kondicionérom z rovnakej rady – konopným, klíčkovým a obyčajným.

Dávkovanie je veľmi praktické vďaka pumpičke, ktorú pri cestovaní chráni krytka

Dávkovanie je veľmi praktické vďaka pumpičke, ktorú pri cestovaní chráni krytka

Balenie šampónu Lesk citróna (podobne ako jeho súrodenci) má 250 ml (takže niečo vydrží 😀 ) a praktickú pumpičku. Milujem kozmetiku s pumpičkou, dávkovanie je zrazu také jednoduché! Pumpičku chráni krytka, vďaka čomu sa nebude samovoľne stláčať napr. v batožine počas cestovania – šampón Vám tak určite nevytečie!

Samotný šampón Vás príjemne prekvapí predovšetkým vôňou, ktorá je intenzívna a krásne citrusová! Po pravde mi nepripomína ani tak citróny, ako samotný citrónovník – je to presne tá vôňa, ktorá sa uvoľní, keď pošúchate list citrónovníka. 😀 Škoda len, že vôňa vydrží iba dovtedy, kým ste v sprche…

Šampón ma perleťovú farbu a dokonalú hustotu, pení dosť, no pena je veľmi hutná

Šampón ma perleťovú farbu a dokonalú hustotu, pení dosť, no pena je veľmi hutná

Šampón má perleťovú farbu a je tak akurát hustý – čo už vidno na základe dôkazovej fotografie, kde si pekne drží tvar a rozteká sa iba pozvoľna. 🙂 Skúsila som Vám ho aj napeniť – nedá sa povedať, že by penil málo, ide skôr o to, že pena je veľmi hutná, nie ľahká a nadýchaná, preto máte pocit, že jej je akosi málo a človek si potom trochu ťažšie odsleduje, či šampón naniesol všade, kam treba. Tým však nechcem povedať, že by sa šampón používal zle, len si na tú hutnú penu budete musieť zvyknúť. 🙂

Kozmetika od I + M Naturkosmetik je certifikovaná a je vhodná aj pre vegánov

Kozmetika od I + M Naturkosmetik je certifikovaná a je vhodná aj pre vegánov

A teraz to najpodstatnejšie – čo dobré šampón ukrýva vo svojom vnútri. 🙂 Šampón Lesk citróna je určený na normálne vlasy (prípadne suché) a pokojne ho môžete používať aj dennodenne. Obsahuje kopec skvelých vecí:

  • karnaubský vosk, ktorý vlasom dodá hodvábny lesk;
  • sójový olej, ktorý zabraňuje nadmernému vysušovaniu vlasov;
  • lecitín, harmančekový extrakt a vitamín E na upokojenie vlasovej pokožky a zdravý rast vlasov.

Vlasy krásne umyje – ako sa na správny šampón patrí 😀 – a už pri jeho vymývaní z vlasov ucítite, aké sú jemné a hebké. (Hoci na moje neposlušné vlasy som pre istotu použila aj kondicionér. 😛 ) Vlasovú pokožku občas mávam citlivú až precitlivenú, no šampón Lesk citróna ju rozhodne nedráždi, práve naopak, počas jeho používania bola veľmi spokojná. 🙂 A o lesk vlasov sa mi stará henna, preto už lesklejšie byť jednoducho nemôžu. 😀

Aby som teda zhrnula recenziu šampónu, ide o príjemný šampón s krásne sviežou vôňou, ktorý je šetrný k vlasom a tým pádom vhodný aj na každodenné používanie. Vlasy pri tom zanechá hebké a lesklé. Odporúčam!

Súťaž o šampón Lesk citróna značky I + M Naturkosmetik!

Stačí odpovedať na jednoduchú otázku: Aký vitamín sa nachádza v zložení šampónu Lesk citróna?

Súťaž je ukončená. Srdečne gratulujeme Jane Drobňákovej.

Páčil sa vám článok? Ohodnoťte ho!
O ničomNič novéCelkom fajnSuperProste bomba! (3 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...

Dajte o ňom vedieť svojím priateľom a známym:

Názor na “Recenzia šampónu Lesk citróna

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *