Recenzia mandľového oleja značky Akamuti

Recenzia mandľového oleja značky AkamutiMandľový olej je rastlinný olej, ktorý obsahuje veľké množstvo mastných kyselín a vitamínu E. Je veľmi vhodný na jemnú citlivú pokožku a pomáha aj pri pokožke suchej a podráždenej. V pokožke udržuje vlhkosť a istotne to bude platiť aj pri vlasoch – pomôže ich zhydratovať a zároveň zabráni, aby sa z nich strácala vlhkosť.

Mandľový olej od Akamuti

Mandľový olej má zlatistú farbu, nijako nevonia a je pekne tekutý. Páči sa mi na ňom predovšetkým to, že patrí medzi ľahké oleje, vlasy zbytočne nezaťaží a nezamastí, preto je vhodný aj pre slečny, ktoré musia oleje na svoje ľahko sa mastiace vlasy používať opatrne – pre mňa je tak ako stvorený! 🙂

V čase recenzovania bol mandľový olej od Akamuti balený v bacuľatej sklenenej fľaštičke, v ktorej sa nachádzalo až 150 ml zlatistej olejovitej tekutiny. Dnes už je mandľový olej balený v tmavom plaste a v objeme 100 ml. Hrdlo fľaštičky je tak akurát široké, aby sa Vám pohodlne dávkoval – keď z neho potrebujete pár kvapiek i poriadnu dávku.

Mandľový olej na vlasy

Mandľový olej od Akamuti je za studena lisovaný

Mandľový olej a vlasy

Okrem toho, že je mandľový olej vynikajúci pri výžive pokožky celého tela a pri masážach, nájde využitie i v starostlivosti o vlasy. Mandľový olej pomôže zregenerovať poškodené vlasy, podporuje prirodzený rast vlasov, bráni štiepeniu končekov a dodáva vlasom potrebnú vlhkosť.

Pri pravidelnom používaní vo forme vlasových zábalov vlasom dodá potrebnú výživu, pevnosť a lesk. Na takýto zábal stačí zahriať malé množstvo mandľového oleja a aplikovať ho na vlhké vlasy – najskôr ho vmasírovať priamo do pokožky hlavy a vzápätí aj na celú dĺžku vlasov, vrátane končekov. Hlavu následne zakryjeme teplým, vlhkým uterákom – uterák predtým stačí pokropiť veľmi teplou vodou. Necháme pôsobiť hodinu, potom zvyšky oleja z vlasov zmyjeme za pomoci šampónu. Takýto vlasový zábal si doprajme aspoň jeden alebo dvakrát do týždňa.

No vhodný je aj ako leave-in kondicionér – stačí ho po umytí vlasov šampónom naniesť do vlhkých vlasov, už ho netreba zmývať, vlasy len rozčešeme a upravíme ako zvyčajne. Mandľový olej ich zjemní a zľahčí ich úpravu, čím hravo nahradí kondicionér.

Mandľový olej Akamuti

Olej je veľmi ľahký a dobre sa vstrebáva

Ja a mandľový olej

Mandľový olej som už pridávala do mojich domácich vlasových masiek aj do hennovej pasty. No rada ho použijem aj v prípade núdze, keď moja vlasová pokožka kričí SOS – sem-tam zvykne byť mierne podráždená a nepríjemne svrbí, čo bol aj môj prvotný impulz k zadováženiu si tohto oleja. Je totižto vhodný na podráždenú pokožku, mal by zmierňovať svrbenie.

Preto, ak si to moja vlasová pokožka vyžiada, do nej vmasírujem trochu mandľového oleja zahriateho v dlaniach – snažím sa potrieť predovšetkým postihnuté miesto na pokožke hlavy, nie samotné vlasy. Takto ho používam vždy v prípade podráždenia a niekedy si vlasovú pokožku pohýčkam aj len tak, preventívne, po umytí vlasov. A po pravde si už ani nepamätám, kedy ma svrbela naposledy – na citlivú pokožku je skutočne ideálny.

Akamuti

Akamuti je rodinná firma, sídliaca vo Veľkej Británii, ktorá sa zaoberá ručnou výrobou prírodnej kozmetiky za využitia fair trade obchodu. Značka vznikla v lete 2003 a jej produktové portfólio najskôr obsahovalo iba šesť výrobkov! Dnes ich však v ponuke nájdete omnoho, omnoho viac – africké čierne mydlo, výrobky na báze bambuckého masla, všakovaké iné exotické maslá a krémy na ruky, nohy a vôbec pokožku celého tela, výrobky na tvár, výrobky na vlasy, oleje rastlinné i éterické či detskú kozmetiku. Kozmetika značky Akamuti je pri tom úplne „čistá“ – neobsahuje žiadne chemikálie ako napr. parabény či konzervačné látky a nie je testovaná na zvieratkách.

Značka Akamuti získala aj niekoľko ocenení, napr. Beaty Award 2010, udeľovanú časopisom The Natural Health alebo Beauty Award 2011 od časopisu The Green Parent.

Súťaž o mandľový olej značky Akamuti!

Stačí odpovedať na jednoduchú otázku: Ktorý vitamín je v zložení mandľového oleja zastúpený najviac?

Víťazkou sa stáva Helena Kačmárová.

Páčil sa vám článok? Ohodnoťte ho!
O ničomNič novéCelkom fajnSuperProste bomba! (1 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...

Dajte o ňom vedieť svojím priateľom a známym:

5 názorov na “Recenzia mandľového oleja značky Akamuti

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *