Bentonítový íl a jeho účinky na vlasy

Bentonítový ílNa trhu existuje mnoho prípravkov z prírody, ktoré sa dajú využiť v starostlivosti o vlasy. Väčšina z nich však pochádza z rastlín a predáva sa vo forme olejov alebo rôznych výťažkov. Bentonítový íl je v tomto smere výnimkou, pretože ide o anorganickú hmotu, ktorá nemá s rastlinnou ríšou nič spoločné. Ak sa chcete o tomto íle a o jeho účinkoch na vlasy dozvedieť viac, čítajte ďalej.

Čo je to bentonítový íl?

Bentonítový íl vzniká z vulkanického popola na mnohých miestach sveta. Jeho najväčšie nálezisko sa nachádza pri Fort Benton v štáte Wyoming v USA. Od tohto miesta je odvodený aj jeho názov. Kvalitný bentonítový íl je sivastej farby, je zamatovo hladký, bez zápachu a nefarbí. Obsahuje mnoho minerálov, ku ktorým patrí najmä horčík, vápnik, draslík a sodík. Bentonítový íl je len na vonkajšie použitie. Keď sa zmieša s vodou, zväčší svoj objem a stane sa z neho akási „špongia“. Tá dokáže nasať obrovské množstvo toxínov, a odstrániť ich tak z pokožky a vlasov.

Bentonítový íl vo vlasových maskách

Ako sme spomínali, bentonítový íl dokonalo pohlcuje všetky toxíny. Práve táto vlastnosť sa využíva aj v starostlivosti o vlasy. Bentonítový íl vo vlasových maskách pôsobí proti toxínom, baktériám i vírusom. Vlasy čistí a dodáva im lesk. Ideálny je aj v prípade kučeravých vlasov, keďže dodáva kučerám dokonalú textúru. Z ílu sa dajú vyrábať masky, ktoré pôsobia na vlasy skutočne liečivo a dodávajú im prirodzené zdravie. Tu je recept na jednu z nich.

Vlasová maska z bentonítového ílu

Budeme potrebovať:  bentonítový íl, jablčný ocot a šťavu z aloe vera,  misku, nekovovú lyžičku, štipce na vlasy, jednorazovú čiapku, uterák a vodu

Jednu šálku ílu zmiešajte v miske s polovicou šálky teplej vody a polovicou šálky jablčného octu. Pridajte pár lyžíc aloe vera a miešajte kým v miske nevznikne jemná pasta.

Rozdeľte si vlasy, pomocou štipcov, na štyri hrubé pramene a dokonalo ich rozčešte. Vlasy pokropte vodou, prípadne do nich opatrne votrite kondicionér. Následne naneste na vlasy, od korienkov po končeky, vymiešanú pastu. Dávajte pozor na to, aby sa vlasy nezamotali a na to, aby sa maska nedostala príliš na pokožku hlavy, keďže sa potom zle z kože umýva. Zakryte vlasy čiapkou a uterákom a nechajte masku pôsobiť asi 20 minút. Následne pastu vymyte a aplikujte na vlasy kondicionér, aby ste im dodali vlhkosť, ktorú do ílu stratili. Rovnako môžete vlasy umyť nakoniec šampónom.

Páčil sa vám článok? Ohodnoťte ho!
O ničomNič novéCelkom fajnSuperProste bomba! (No Ratings Yet)
Loading...

Dajte o ňom vedieť svojím priateľom a známym:

2 názory na “Bentonítový íl a jeho účinky na vlasy

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *