Ako na rovné vlasy prírodnou cestou

Rovné vlasyKaždý žena je v určitom období svojho života nespokojná so svojimi vlasmi. Ženy s rovnými vlasmi siahajú po kulmách a trpezlivo si na hlave vytvárajú kučery. Na druhej strane kučeravé ženy využívajú žehličky na vlasy, aby dosiahli rovný efekt. Rovné vlasy sú v poslednej dobe populárnejšie ako vlasy kučeravé. Práve preto na trhu pribúdajú výrobky, ktoré uľahčujú vyrovnanie aj tých najnepoddajnejších vlasov.

Rovné pramene s pomocou chémie

Aj keď mnoho z nás pozná vyrovnávanie vlasov pomocou žehličky na vlasy, existuje aj dlhodobejšie riešenie. Vlasy vyžehlené žehličkou si držia svoj tvar len niekoľko dní a nie každé vlasy sa dajú vyžehliť dokonale. Práve preto sa dnes dajú kúpiť aj chemické prípravky, ktoré pomôžu vlasy vyrovnať a ich efekt pretrváva obyčajne šesť až osem týždňov. Človek si môže nechať vlasy ošetriť takýmito prípravkami v kaderníckom salóne alebo vyskúšať niektorý z prípravkov na doma. V prípade domáceho vyrovnávania kučier treba samozrejme dopodrobna dodržiavať postup v príbalovom letáku.

Domáci recept na rovné vlasy

Chemické prípravky na vyrovnanie vlasov si poradia aj s tými najhustejšími kučerami. Aj doma sa však dajú namiešať recepty, ktoré pomôžu k vyrovnaniu vlasov. Ich efekt pochopiteľne nebude nikdy taký dokonalý ako v prípade použitia chemikálii, ale v prípade nepoddajných vlasov sa ich rozhodne oplatí vyskúšať.

Recept na rovne vlasy

Recept na rovne vlasy

Budeme potrebovať:

  • 1/2 pohára  olivového, kokosového alebo mandľového oleja
  • 2 čajové lyžičky kondicionéru

Zohrejeme olivový, kokosový alebo mandľový olej a pridáme k nemu dve čajové lyžičky kondicionéru. Touto teplou zmesou treba dokonale natrieť každý jeden prameň vlasov a po pol hodine ich umyť vlažnou vodou. Vlasy by sa mali následne vysušiť na vzduchu, bez pomoci fénu. Takto podomácky pripravený kondicionér pomôže dodať rovnosť vlasom, ktoré nie sú kučeravé, ale majú sklon k zlej úprave.

Páčil sa vám článok? Ohodnoťte ho!
O ničomNič novéCelkom fajnSuperProste bomba! (4 votes, average: 2,25 out of 5)
Loading...

Dajte o ňom vedieť svojím priateľom a známym:

3 názory na “Ako na rovné vlasy prírodnou cestou

  1. Zuzana

    Zaujimalo by ma, ci sa tato mes dava na suche alebo more vlasy? Nebudu potom korienky mastne, ak sa to zmyje len vodou? Dakujem 🙂

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *